Alpinism  /  Catarare

  minte9
learningjourney
R Q

Multa practica

1 p62 Indemanarea de a plasa repede si sigur o nuca necesita multa practica. Trebuie sa fi capabil sa alegi rapid cel mai bun plasament si cea mai buna marime.

Directia de incarcare

1 p65 Este importat sa fixezi nuca pe directia cea mai probabila de incarcare (de obicei in jos). In realitate o cadere va tranctiona nuca si spre exterior.

Ungiul 20

1 p65 Ca o regula incearca sa fixezi nuca la 20 de grade fata de stanca. In surplomba acest unghi trebuie marit, pe fata cazuta din contra, micsorat.

Fixare

1 p68 O nuca plasata corect trebuie fixata gradat. Cand esti sigur ca plasamentul e bun o poti bloca cu o tragere hotarata.

Nuci intepenite

1 p72 Uneori vei fi nevoit sa lasi in urma nuci intepenite. Trebuie sa fi constient de problemele provocate celor care vin dupa tine. 1) Ceilalti vor trebui pe cat posibil sa le evite 2) In timp stanca se degradeaza, la fel si plasamentul 3) Ocupi un loc bun de protectie

Maxim

7 p38 Nu-ti solicita la maxim in acelasi timp capacitatea de a catara si cea de a plasa protectii. Lungimea si dificultatea traseului trebuie corelata cu experienta in plasarea protectiilor.

Questions    
Last update: 216 days ago
Protectii-mobile, Frenduri