minte9
LearnRememberSolid

Stanca trebuie sa fie solida. Fiecare protectie in parte trebuie sa reziste tuturor solicitarilor care pot aparea.

Redundant

Regruparea trebuie sa fie formata din cel putin 2 ancore, la TRAD chiar 3. Redundanta este anulata daca toate protectiile sunt plasate in aceeasi fisura.

Egalizat

Solicitarile aparute trebuie sa actioneze in mod egal pe toate asigurarile. Unghiul dintre bratele regruparii trebuie sa fie cat mai mic (ideal sub 60 de grade)

Non-Extensie

Daca o protectie cedeaza, punctul central de asigurare trebuie sa nu se deplaseze. E posibil ca regruparea sa fie smulsa in sus, daca este formata doar din protectii pasive.

Prima protectie

Daca capul de coarda cade in prima protectie, factorul de cadere poate fi semnificativ. Secundul va fi tras in sus (chiar daca nu este cu mult mai usor).

Frend

Este importanta plasare cel putin a unei protectii multi-directionale in regrupare. Este obligatorie atunci cand dupa plecarea din regrupare urmeaza pas dificil.

Retragere

Uneori protectia multi-directionala nu este posibila din lipsa plasament sau lipsa echipament. Este de luat in calcul retragerea din traseu, sau refacerea regruparii undeva mai jos.

Dupa colt

Nu accepta niciodata o regrupare proasta, oricand gasesti macar o protectie. Foloseste-o pentru a urca la urmatoarea protectie, apoi descatara si cauta dupa colt.


  Last update: 102 days ago