ALPINISM

  MINTE9
REMEMBERS
Cadere in pas

South Lake Tahoe, Lover's Leap, July 2, 2018 Pasul era pe o fata alunecoasa, cu miscari fine, grad 5.9 (5b). Am inceput sa devin nervos pentru ca ma asteptam la un pas de fisura, nu de fatza. Am mai putina incredere in abilitatile de catarare pe fatza comparativ cu fisura.

Alunecare

Imediat ce am pornit in pas, mi-a alunecat piciorul. In timp ce cadeam, am vazut frendul cum sare din perete. M-am izbit de pamant (ratand cativa bolovani) si am aterizat pe partea dreapta. Incheietura mainii drepte preluand aproape tot socul. M-am mai rostogolit cativa metri inainte sa ma opresc.

Concluzii

Sunt multe lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac diferit. O cercetare prealabila mai amanuntita a traseului era indicata. Astfel as fi stiut ca pasul traseului este cu miscari de fatza, nu de fisura. N-as fi sarit posibilitatile de a plasa protectii mai repede. Nu am extins singura protectie care ma despartea de pamant. Din cauza asta e posibil ca friendul sa se fi miscat in pozitie. Si in ultimul rand, n-ar fi trebuit doar sa-i dau inainte. In catararea trad, nicio piesa nu e 100% sigura.

Questions    
Blocati in perete
        A B C D E F
🔔
1/2