Memory App
 Building memory bonds
Catarare   >   Cap-de-coarda   >   Angajament28 / 20

Trasee

Exista multe trasee unde protectiile sunt rare, slabe, sau chiar lipsesc cu desavarsire. Chiar daca unii cataratori se feresc de asftfel de trasee, pentru altii acestea reprezinta testul suprem in care-si pot testa abilitatile de cataratori. Experientele traite prin depasirea pasajelor protejate prost sunt printre cele mai memorabile. In timp, ceea ce la inceput era o experienta de evitat, se poate transforma in dependenta.

Determinare

Catararea unor trasee de angajament necesita multa determinare si capacitatea de concentrare asupra miscarilor tehnice, fara sa fi distras de riscurile implicate. Dezvoltarea acestor doua abilitati necesita multa experienta. Aceasta se capata prin parcurgerea headpoint sau secund in traseele in care inca nu esti pregatit sa mergi cap.

Tehnica

Tehnica folosita in traseele de angajament necesita o abordare diferita fata de cele de boulder de exemplu. E nevoie de o marja de eroare mai mare. La unele miscari vei folosi mai multa forta decat e necesar, pentru a ramane in control.

Ancore vechi

Nu-ti poti permite sa fii nesabuit in ce priveste ancorele, chiar si la escalada. Daca ancorele din top sunt vechi, ruginite, este de preferat sa descateri in loc sa fi coborat. Cele mai periculoase forme de coroziune sunt invizibile.

Atentionare! Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.