Memory.app

CATARARE
Puncte de contact

O nuca plasata corect trebuie sa aiba cel putin 3 puncte de contact. Trebuie sa fie montata intr-o fisura care se ingusteaza la baza. Plasamentul nucii trebuie inspectat si de deasupra, nu doar din lateral. O fisura care se deschide spre interior poate parea perfecta privita doar din lateral.
(1/3)

Roca

Peretii fisurii trebuie testati, stanca sa nu fie friabila, sa nu vibreze. Socul exercitat de nuca in peretii fisurii ii poate disloca. Chiar daca la o prima inspectie acestia par solizi. Uneori interiorul fisurii e mai friabil decat exteriorul. Poate prezenta cristale care se disloca usor la socuri. Se foloseste cheia de nuci pentru a curata cat mai bine interiorul fisurii. Daca un plasament este prea departe, se pot folosi doua nuci cu sarmele inlantuite. Nu uita sa inspectezi din nou plasamentul atunci cind ajungi in dreptul nucii.
(2/3)

Nuci in opozitie

In fisurile orizontale, montarea nucii necesita o tractionare laterala. Cind directia de incarcare la cadere este in jos, este necesara o forta compensatoare. Se foloseste o a doua nuca care se tractioneaza pe directie opusa. Cele doua nuci se unesc printr-un aneau. Pentru a crea redundanta, se pot folosi noduri cabestan.

Questions    🔔
1/5