Memory App
 Building memory bonds

Avalanse   >   Salvare   >   Tehnologia
DVA

DVA-urile sunt dispozitile electronice, intre 150-500$, care transmit si primesc un semnal electric. Toti cei din grup poarta cate unul, mutandu-le in modul emitere atunci cind pleaca la drum. Se poarta sub jacheta, pentru a mentine bateriile calde, si deasemnea, pentru a nu fi smulse in timpul avalansei. Daca cineva din grup este ingropat, toti ceilalti muta dispozitivul pe modul receptie. Semnalul devine mai puternic pe masura ce te apropii. Raza de actiune a dva este de 60-80m. Modele nu difera foarte mult. Cel mai bun dispozitiv este cel cu care practici! Cele mai scumpe si sofisticate DVA sunt destinate profesionistilor. Un incepator care practica odata pe an ar trebui sa ramana la modele simple.

Sonda de avalansa

Chiar daca ai betele de schi, nu sunt suficient de lungi. Foloseste o sonda colapsabila, care se monteaza automat. Trebuie sa fie de cel putin 2m.

Comentarii

Comments ...

Atentionare! Informatiile de pe acest site pot fi sumare, inexacte sau chiar total gresite. Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica in compania unui ghid profesionist. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.

3 / 4  
Cel mai bun DVA este cel