ExpertRefresh

Testarea / Teste cu lopata  

Related Pages

Teste rapide
Unde sa sapi
Saparea
Teste cu lopata
Structura


0.0% 100%
 
 
0 pages 62 questions
1) La testul de compresie coloana are
2) La testul de compresie lopata se loveste
3) La testul extins de propagare, coloana de zapada areTestul de compresie
Izoleaza o coloana de dimensiunea lopetii (30x30 cm). Aseaza lopata cu fata in jos pe coloana. Loveste progresiv lopata pana cind coloana cedeaza. Incepe cu 10 loviri succesive din incheietura mainii, apoi 10 loviri din cot, si la final 10 loviri din umar. Nu apasa pe lopata, lasa doar mana sa cada, astfel testul e cumva cuantificabil. Poti imparti rezultatele in usor, mediu si tare. Descriu stabilitatea zapezii, insa doar in combinatie cu calitatea forfecarii si structura.
Testul extins de propagare (forfecare)
Ca si in testul de compresie taie o coloana, insa de acesta data mai lata (de 1m x 30 cm). Coloana sa fie perpendiculara pe panta. Poti taia coloana folosind o cordelina si sonda de avalansa. Aseaza lopata la un capat al coloanei si loveste gradat pana obtii o fractura. Dupa, verifica atent daca ai fractura pe toata lungime coloanei. Statistic, daca obtii atat fracturarea cat si propagarea, e un indiciu suficient de intabilitate, indiferent de cat de tare lovesti lopata. E un test foarte bun, nu necesita interpretare, este da sau nu.
Testul de propagare cu sabia
Dupa testul de compresie, se taie o coloana 30cm x 1m (pe directia pantei). Apoi se foloseste spada pentru a taia de jos stratul slab. Daca coloana cedeaza la taierea a mai putin de 50% din coloana, panta este instabila.


References