Memory App
 Building memory bonds

Avalanse   >   Introducere   >   Noroc sau indemanare
Norocul

In 95% din cazuri o panta de zapada este stabila. Chiar daca nu sti nimic legat de avalanse, ai totusi 95% sanse de supravituire. In felul acesta aproapte toti iau norocul drept indemanare.

Educarea

Intr-o lume ideala, fiecare ar trebui sa participe la un curs de avalansa pe mai multe zile. Dupa care sa-si cumpere lopata, sonda si DVA si sa exerseze folosirea lor. Abia dupa ce se simt pregatiti pot sa plece in teren de avalansa, evoluand gradat, pe pante usoare. In lumea reala, se intampla exact opusul. Iar lectiile pe viu sunt foarte costisitoare.

Factorul uman

Chiar si cei mai bine pregatiti fac greseli datorate oboselii, fricii, stresului. Supravietuire in teren de avalansa insemna invatarea si folosirea unor proceduri de evaluare a stratului de zapada si a riscurilor adiacente.

ComentariiComments ...

Atentionare! Informatiile de pe acest site pot fi sumare, inexacte sau chiar total gresite. Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica in compania unui ghid profesionist. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.

61 / 29  
Ce sanse de supravietuire are un novice fara cunostinte legate de avalansa?