Memory.app

CATARARE
Scopul filatului dinamic

Scopul filarii dinamice este de a prelungi timpul in care cataratorul in cadere este oprit. O oprire imediata, brusca poate parea mai putin infricosatoare. Insa, genereaza forte mult mai mari. Filatul dinamic trebuie evitat cand exista riscul lovirii de praguri sau obstacole.
(1/5)

Energia disipata

Prin filatul dinamic o mare parte a energiei de cadere este disipata. Factorul de cadere fiind mult redus. Atunci cind se fileaza dinamic nu mai conteaza performantele corzii. Diferentele dintre corzi se estompeaza.
(2/5)

Mobilitatea secundului

Este necesar sa fie asigurata mobilitatea secundului la baza stancii. Chiar daca exista ratiuni obiective, asigurarea secundului trebuie facuta cu larghete. Trebuie sa-i asigure cat de cat optiunea de filare dinamica. Daca esti cu mult mai usor decat capul de coarda, nu ai prea multe de facut. Mentii coarda strans si astepti sa fi tras spre stanca. Poate parea alarmant, dar e practic cel mai bun filat posibil.
(3/5)

Tendinta naturala

Filatul dinamic, dupa cum sugereaza si numele, se refera la miscare. Prima oara cind oprim o cadere, tendinta naturala este de a ne pastra pozitia. Tendinta e de a oprii caderea cat mai repede cu putinta. Filatul dinamic necesita reinvatarea acestui instinct. In loc sa te opui socului, sa te lasi purtat de el.
(4/5)

Metoda de filat dinamic

Daca filezi la baza stancii, adopta o postura joasa, cu genunchii indoiti. In clipa cind simti socul, indreapta-te si lasa-te purtat in aer. Aceasta metoda este utila mai ales daca partenerul e aproape de pamant. Este important sa ne indreptam spre perete chiar in momentul socului. Nu inainte sau dupa.

Questions    🔔
1/6