Memory App
 Building memory bonds
Catarare   >   Echipament   >   Buclele35 / 47

Incarcarea

Incarcarea "nasului" buclei reduce rezistenta buclei la doar 3KN (carabiniera se poate rupe chiar la factori de cadere mici). Incarcarea tri-axiala a unei carabiniere ii reduce rezistenta la 1/3

Asigurare gresita

La asigurarea gresita (back-clipping) coarda iese prin spatele buclei (intre perete si carabiniera). Clapeta buclei trebuie sa fie orientata opus fata de directia corzii. Totusi, eroarea de asigurare prin bucle are rareori efecte fatale. Daca ai asigurat gresit si esti la limita, este indicat sa continui, decat sa te expui unei caderi mari incercand sa re-asiguri corect.

Bucle extinse

Un punct server de frecare a corzii poate aparea dupa depasirea unui prag, atunci cand urmatoarea asigurare este plasata foarte aproape. La fel, la depasirea unei surplombe atunci cind asigurarea anterioara este spre interior. In aceste cazuri se folosesc pe cat posibil bucle extinse.

Atentionare! Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.