Memory App
 Building memory bonds
Catarare   >   Tehnici-de-catarare   >   Chei de fisuri19 / 49

Cu degetele

Blocarea degelor in fisuri ofera unele dintre cele mai sigure prize. Degetele fiind blocate mecanic nu e nevoie ca degetele sa traga pentru a ramane pe loc. Uneori te poti chiar odihni in astfel de prize. De obicei pozitia cu degetul mare in jos este mai sigura. Daca priza este indepartata si trebuie sa te intinzi, degetul mare in sus e mai util.

Cu mana

Le urasti sau le iubesti, in functie de cum ai invatat sau nu sa le folosesti corect. Practic latimea palmei se extinde prin aducerea degetului mare spre centru. Dupa ce ai plasat palma, incarc-o gradat pana cind simti ca pielea de pe dosul pielii se intinde. Acum e posibil sa tragi tare, fara sa simti ca ar aluneca. Daca doare, cauta alt plasament.

Cu piciorul

Laba piciorului se introduce in fisura, apoi se roteste astfel incat sa se blocheze. Poate fi dureros in papuci moi, pentru fisuri se recomanda papuci mai rigizi.

Atentionare! Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.