Minte 9 .com
MEMORY App
 
1.   Avantajele folosirii semicorzilor

Au avantajul ca reduc frecarile si fortele la nivelul protectiei. Ofera posibilitatea unor rapeluri mai lungi. Esti mai protejat impotriva caderilor de pietre care pot taia coarda. In plus alternand corzile esti mai protejat cind asiguri. O coarda este vulnerabila cind trece peste margini ascutite, cu frecare laterala.
(1/5)

2.   Asigurarea cu ambele odata

Semicorzile pot fi folosite ca si corzi gemene, insa doar pentru primele protectii. Alternarea metodelor, odata ambele, apoi separat, nu este recomandata. In cazul unei caderi una din corzi se va derula mai rapid. Exista riscul deteriorarii semicorzilor, prin frecare una de cealalta.
(2/5)

3.   Testare semicorzilor

Semicorzile sunt testate folosind o masa de 55 kg (la 5 caderi). Corzile gemene sunt testate impreuna, folosind o masa de 80 kg (12 caderi). Forta de impact la cadere este aceiasi indiferent daca se asigura o semicoarda sau amandoua prin aceiasi bucla.
(3/5)

4.   Asigurarea primei bucle

Pe cat posibil e de preferat sa asiguri ambele semicorzi in prima bucla. In cazul cand asiguri doar una, capacitatea de franare a secundului scade. Semicoarda (8.5 mm grosime), fata de 10 mm o coarda simpla. Cea mai sigura metoda e sa nu cazi in prima bucla.
(4/5)

5.   Alternarea asigurarii prin semicorzi

Este de preferat sa alternezi cat mai des semicorzile atunci cand asiguri. Ele nu sunt construite pentru folosirea ca si coarda simpla. Daca asiguri distanta mare doar printr-una, e ca si cum ai folosi-o in sistem coarda simpla.

Questions    Catarare
🔔
1/5