Memory App
 Building memory bonds

Catarare   >   Protectii mobile   >   Nucile
Nuci

Pozitie normala (pe latura lunga) Pozitie secundara (pe latura secundara) De prefertat pozitia normala, datorita suprafetei mai mare de contact cu stanca Cand fisura se deschide spre interior (se introduce normal, apoi se roteste cu 90 grade) Cind fisura este orizontala (cablul sa nu vina peste stanca ascutita) La nucile mici, contactul trebuie sa fie perfect (altfel protectia este inutila)

Nuci Offset

Se folosesc cand fisura se deschide spre exterior. Se fixeaza cu o smucitura usoara (pentru a fi usor de recuperat).

Hex

Se monteaza la fel ca nucile Datorita efectului de cama, ingustarea fisurii poate fi mai mica. Anourile pot fi inlocuite cu cordelina dyneema 5 mm / 12 kn (nodul triplu pescaresc)

Tricam

Pentru fisuri verticale paralele neuniforme, cu relief Pentru fisuri orizontale (de preferat cu ciocul in jos) Pentru alveole 3 poztii (cama, nuca, offset) 3 puncte de contact (ciocul si 2 sine) Ca si nucile, se fixeaza cu o smucitura Pentru modele vechi, in pozitie de nuca, rezistenta se reduce la jumatate Se fixeaza de preferat cu ciocul in jos (pentru a proteja chinga) Fara bucla extinsa (in general nu este nevoie, chinga fiind flexibila)

Comentarii

Comments ...

Atentionare! Informatiile de pe acest site pot fi sumare, inexacte sau chiar total gresite. Alpinismul este un sport periculos. Informatiile teoretice nu pot inlocui instruirea practica in compania unui ghid profesionist. Fiecare este responsabil pentru deciziile luate pe munte.

2 / 8  
Cand fisura se deschide spre interior