ALPINISM

  MINTE9
REMEMBERS
Nuci

Pozitie normala (pe latura lunga) / Pozitie secundara (pe latura secundara). Este de prefertat pozitia normala, avand o suprafata mai mare de contact cu stanca. Cand fisura se deschide spre interior (introduc nuca normal, apoi rotesc cu 90 grade). Cind fisura este orizontala (cablul sa nu vina peste stanca ascutita). La nucile mici, contactul trebuie sa fie perfect (altfel protectia este inutila).

Offset

Nucile offset se folosesc cand fisura se deschide spre exterior. Se fixeaza cu o smucitura usoara (pentru a fi usor de recuperat).

Hexuri

Se monteaza la fel ca nucile. Datorita efectului de cama, ingustarea fisurii poate fi mai mica. Anourile pot fi inlocuite cu cordelina dyneema 5 mm / 12 kn (nodul triplu pescaresc)

Tricamuri

Pentru fisuri verticale paralele neuniforme, cu relief. Pentru fisuri orizontale (de preferat cu ciocul in jos). Pentru alveole. 3 pozitii (cama, nuca, offset). 3 puncte de contact (ciocul si 2 sine) Ca si nucile, se fixeaza cu o smucitura. Pentru modele vechi, in pozitie de nuca, rezistenta se reduce la jumatate. Se fixeaza de preferat cu ciocul in jos (pentru a proteja chinga). Fara bucla extinsa (in general nu este nevoie, chinga fiind flexibila)

Questions    
Tipuri de plasament
        A B C D E F
🔔
1/6