minte9
LearnRememberOchii

Iarna este important sa folosesti ochelarii chiar si in zilele innorate. Ochelari sa fie cu protectie UV 100% si protectie laterala. Nu-i indeparta de la ochi, chiar daca sunt inghetati sau incetosati. Orbirea temporara poate aparea in mai putin de 2 ore de expunere. Daca acest lucru se intampla, tine ochii inchisi si evita lumina puternica. Simptomele se rezolva de obicei in doua zile.

Umarul

Daca oprirea in piolet este foarte brusca, se genereaza o forta violenta. Acasta forta poate disloca umarul. Este important sa fi pregatit in orice moment pentru cadere. Coarda dintre coechipiere sa fie, pe cat posibil, tensionata permanent.

Sange pe nas

Pentru a reduce presiunea sanguina, este indicat sa apleci capul putin in fatza. Eviti astfel sa inghiti sange si alte secretii nazale. Foloseste aratatorul si degetul mare pentru a apasa pe ambele nari. Apasa partea moale a narilor, nu pe partea osoasa. Tine apasat 5-10 minute. Dupa ce sangele s-a oprit evita aplecarea in fatza si suflarea nasului. Nu te forta si nu ridica obiecte grele timp de cateva zile.


  Last update: 303 days ago