minte9
LearnRememberRapel

Ofera posibilitatea unor rapeluri mai lungi. Esti mai protejat impotriva caderilor de pietre care pot taia coarda.

Cap de coarda

Alternand semicorzile esti mai protejat atunci cand asiguri. La traversari trebuie tinut cont de situatia in care se va afla secundul.

Dezavantaje

O semicoarda este vulnerabila cind trece peste margini ascutite, cu frecare laterala. Semicorzile sunt mai greu de manevrat, comparativ cu o coarda simpla.

Regrupare

In regrupare, nu strange semicorzile gramada, aruncate la picioare. Aranjeaza-le in bucle din ce in ce mai mici langa ham, peste autoasigurarile din top.

Filat

La semicorzi capacitatea de franare a secundului scade (manusile sunt utile). Semicoarda (8.5 mm grosime), fata de 10 mm o coarda simpla.

Alternare

Este de preferat sa alternezi cat mai des semicorzile atunci cand asiguri. Ele nu sunt construite pentru folosirea ca si coarda simpla.

Traversari

La traversari este vitala plasarea protectiilor si dupa pas. Altfel exista pericolul ca secundul sa penduleze periculos.

Prima bucla

Este de preferat sa NU asiguri ambele semicorzi in prima bucla. Forta de impact la cadere creste cu 25% daca se asiguri ambele semicorzi. In plus, datorita frecarilor, exista riscul arderi semicorzilor in cazul unei caderi.

Testare

Semicorzile sunt testate folosind o masa de 55 kg (la 5 caderi). Corzile gemene sunt testate impreuna, folosind o masa de 80 kg (12 caderi).


  Last update: 135 days ago