ALPINISM

  MINTE9
REMEMBERS
Teren usor

Sa aluneci 10 metri pe un jgheab cu inclinare mica nu pare prea infricosator. Este insa mai periculos decat caderea cap de coarda in surplomba. Multa lume evita sa foloseasca coarda pentru portiunile de catarare usoara. Totusi, siguranta marita permite uneori cataratorilor sa catere mai rapid.

Apropierea

Apropiere sau retragerea sunt la fel de importante ca si studiul traseului in sine. Este importanta informarea despre lungimilor de coarda "usoare", la fel ca cele "grele". Desi slapii pot fi folositi la retrageri, o gheata usoara cu talpa de cauciuc e mai sigura.

Hamul

Nu astepta pana cand ajungi pe o margine expusa pentru a te echipa. Pastreaza tot timpul hamul pe tine, chiar si la coborare. Vei fi mult mai predispus sa folosesti coarda atunci cand este nevoie.

Coarda

Daca nu ai suficiente ancore in sistem pentru a oprii o cadere, nu folosi coarda. In astfel de cazuri coarda mai degraba adauga la potentialele pericole.

Metoda rapida

Ghizi folosesc "short-roping" pentru a-si asigura clientii pe portiunile periculoase. Aceste portiuni sunt suficient de usoare pentru a nu justifica instalarea unor regrupari. Short-roping este rareori potrivita pentru cataratorii recreationali. Chiar si ghizii profesionisti o folosesc mai des decat ar trebui.

Questions    
Protectii coborare
        A B C D E F
🔔
1/2