Alpinism  /  Catarare

  minte9
learningjourneyEmbeded

INCIDENTE SI ACCIDENTE MONTANE

N∘165  


2021-01-24 03:56:48
Traseu de alpinism clasic (gradul romanesc 1A, 1B, 2A, 2B, etc sau francez F, PD, AD, D, etc) in conditii de vara (chiar daca este pe ghetar), In Romania 2014


Grupul format din 3 persoane a fost surprins de viitura pe Valea Bucsoiului, in portiunea superioara a acesteia, undeva in jurul orei 14:00. Persoana care se afla prima a fost lovita in plin de viitura si a fost aruncata in gol, fiind gasita de catre salvamontisti dupa lasatul intunericului aproximativ la jumatatea vaii, decedata. Celelalte 2 persoane au fost ingropate partial in aluviuni de unde au reusit sa se elibereze prin forte proprii si au alertat serviciul salvamont, fiind ulterior gasite de catre salvatorii montani si transportate la Cabana Omu unde au stat peste noapte. Au fost coborate de pe munte a doua zi. Tot a doua zi a fost recuperat si trupul persoanei decedate.

Tura s-a desfasurat desi prognozele meteo pentru ziua respectiva anuntau ploi in cantitati mari in zonele montane. Cincluzia personala este aceea ca informarile meteo trebuiesc luate foarte in serios.


Martorul unui accident intamplat cuiva din grupul tau
Tura informala intre cunoscuti (de ex intre prieteni)
Cunoscut in totalitate cel putin unui participant la tura (fusese parcurs deja)
Nivelul capului si al fetei
La nr de telefon 0725826668
Conditii meteo / Bune spre deteriorare
Victima / victimele au fost evacuate de Salvamont prin mijloace terestre
Anul: 2014

NextFORMULAR


Last update: 130 days ago